Colaboraciones: arte, cultura y deporte

Finques Desvern con el arte, la cultura y el deporte

Finques Desvern col.labora amb Atlètic Sant Just FC

Aquest any 2022 hem signat un acord de col.laboració amb el club de futbol Atlètic Sant Just (https://www.atsantjustfc.cat/) i hem sponsoritzat les dessuadores pels joves jugadors i jugadores de l'Atlètic Sant Just FC.

D'aquesta forma Finques Desvern col.labora amb l'esport del nostre poble i els habits saludables dels santjustencs i santjustenques.

Finques Desvern col.labora amb NOPLACE 

Sala itinerant d'exposicions a Barcelona
 
 
Manifest

1. Noplace busca propietaris o arrendataris de locals que volen cedir solidàriament el seu espai tres o quatres dies durant períodes en què romanen buits.

 

2. Noplace busca artistes joves que volen exposar la seva obra. Noplace no cobra res als artistes per exposar. Noplace no té cap interès econòmic.

 

3. Noplace no és una galeria d'art, ni una fundació o una empresa. És una iniciativa solidària que actua com a intermediaria entre espais i artistes per generar un espai expositiu itinerant.

 
Text d'Antoni Mercader sobre el Noplace

NO PLACE a Sant Just

          

AUSCULTACIÓ

Una manera operativa de conèixer una situació, una activitat, un fet o ambient artístic determinat és que NO PLACE organitzi una exposició, una de les seves mostres efímeres.

Les activitats d'aquest col·lectiu sense ànim de lucre constitueixen un mètode d'exploració rendible i ecològic que juga, indiscutiblement, a favor d'una economia de l'art més sostenible.

Estem davant una ferma actitud interessada en el que està succeint, el que ha succeït, en el lloc i en el moment. Lloc entès, seguint la Gran Enciclopèdia Catalanacom a “porció d’espai assignada a una persona o una cosa determinada o destinada a ésser ocupada per algú o alguna cosa o complir una funció determinada” i no pas espai, paratge o indret i tampoc càrrec, destinació, col·locació en què hom treballa per guanyar-se la vida. 

Des dels anys seixanta cap aquí en els ambients de l'art contemporani es parla molt de l'art lloc-especific i també lloc-sensible. Emprem llocen el sentit de situar, presentar, mostrar.

Una manifestació NO PLACE és una plataforma non profit dedicada a l'auscultació de l'actualitat artística en un lloc concret, de forma no permanent i provisional que convida a treure les pròpies conclusions tant pel que fa al públic, com als artistes joves, com als organitzadors, tots ells es comprometen amb la relació real entre el lloc, l'entorn i el treball. 

La seva provisionalitat i el caràcter efímer que manté per definició fan de NO PLACE un subjecte innovador molt propi dels temps que corren i que té la voluntat de sortir al pas de tot allò que fa referència a donar possibilitats als que comencen, inclosa la mateixa curadoria clau originaria del fenomen.

Compte! Optem per traduir NO PLACE com sense lloc permanent i no pas no lloc com literalment fora previsible.

Felicitem-nos, doncs, per l'avinentesa d'una manifestació a Sant Just Desvern.

Antoni Mercader. Sant Just Desvern, 10.10.14

  

 

 

       

http://dognyabreu.blogspot.com.es/

Finques Desvern colabora con Dogny Abreu en la edición de su libro "Sobre mis pasos"

“Sobre mis pasos” es un libro muy íntimo, es el resultado de la colaboración entre personas que se admiran, respetan mútuamente y a las que les une una gran amistad. A quién si no a tus amigos puedes abrir tu alma?. La obra es el fruto de muchas horas de charlas, de compartir el taller, de seguir de cerca los proyectos escultoricos. Los textos de Marta Balada y Ricard Camprodon y las fotografías de Ton Gasull reflejan la amistad y el compromiso con la obra de Dogny Abreu.

El libro se presentará el 29 de Junio del 2017 en la inauguración de la exposición personal de Dogny Abreu en (Begemot Art & Fashion Gallery) (Trafalgar 56, Barcelona), en la que se expondrán 20 esculturas realizadas en madera junto a 8 dibujos de gran formato y una serie de 10 fotografías de Ton Gasull que retratan el proceso de trabajo de escultor.

 

FOTOS DE EXPOSICIONES NOPLACE CON LAS QUE HEMOS COLABORADO: